DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
 

Stáj U Zlatého potoka - Kamenná

Závody 2010

 

Jak jsme závodili v roce 2010 ...

 

2. října hobby JK Niss Jihlava                                                                                                           

Parkur 70 cm:  Tonda + Renoma (4 tr. body),  Vašek + Top Gun (čistě, 1. místo)

Parkur 90 cm:  Tonda + Renoma (vyloučeni),   Martina + Semina (čistě, 4 tr. v rozeskakování)

                       Vašek + Top Gun (? tr. bodů, 4. místo)

Parkur Z:         Tíba + Silver (čistě, 1. místo),  Martina + Semina (4 tr. body)

Parkur ZL:       Tíba + Silver (10 tr. bodů)

Počasí sice nebylo uplakané, ale povrch byl přesto trochu klouzavý a na určitých místech se musel dávat pozor na terén. Tonda s Renomou a Vašek s Topem si zajeli nižší soutěže. V 70 cm Renoma po uklouznutí zadních nohou vyhla třetí překážku, po opravení skoku dojeli parkur. Vašek s Topem zajeli parkur bezchybně a zasloužili si tak za super čas i 1. místo. V 90 cm si Tonda s Renomou dávali pozor na třetí překážce a bezchybně jí překonali, ovšem osudným skokem pro ně zůstala poslední ošklivě barevná osmička. Vašek s Topem získali pro stáj pěkné 4. místo. Marťa se Semi překonaly 90 cm čistě v časovém limitu a vrhly se na rozeskakování, kde vyhnuly pouze druhý skok a poté dojely do cíle. Tíba se Silverem překonali parkur Z v čase a bez chyb a získali si tak žlutou mašli. Marťa se Semi překonaly  Z pouze se 4 trestnými body. Tíba se Silverem překonali ZL s10 trestnými body. Přes chladno a mokro koníci z Kamenné ukázali, že na to prostě mají! :)

28. srpna hobby Hamry                                                                                                                         

Parkur ZM:  Martina + Semi   (čistě ) 3. místo  :-)

Parkur Z :   Martina + Semi (8. tr. bodů)

Do Hamrů nad Sázavou vyrazila soutěžit pouze Semča. Na prostorné louce na ni čekal trochu chaoticky postavený parkur a společnost pouze 20 koní. V nižší soutěži šla Semča s chutí dopředu a bez jediné chyby postoupila do rozeskáčka, kde si ostře docválala pro třetí místo. V zetku pak bohužel jezdkyně nezvládla nepříjemný nájezd na šestku a Semča to potrestala zastavením. Při druhém nájezdu už sice skočila, ale boužel kolmák nepříjemně ukopla. S osmi trestnými úplně spokojení nejsme, ale hlavně, že šla dokola a v klidu.

15. srpna hobby Červený Kříž                                                                                                                

Parkur 70 cm:  Darča + Top (čistě), Tonda + Renoma (4.tr.body)

Parkur 90 cm:  Vašek + Top (4. tr. body),  Tonda + Renoma (vyloučeni)

Parkur Z:         Tíba + Silver (čistě)  1. místo !!! :-)   Šárka + Nadži (4. tr. body)                                                                Martina + Semina (vyloučeni)

Parkur ZL:       Tíba + Silver (4. tr.) 4. místo,   Šárka + Nadži (4. tr.) 5. místo                                                                  Martina + Semina (vyloučeni) 

Na Chevalu tentokrát vyšlo počasí, terén byl super a ani trať neobsahovala žádnou zradu. Škoda jen, že se soutěže tradičně vlekly až do pěti odpoledne :-(  Koníci i jezdci to ale ustáli a i nějaká ta mašle se odvezla. Pro Darču byl tento den velikou premiérou - první start a hned bez trestných bodů - paráda. Dařilo se i Šárce, která v obou soutěžích zaznamenala pouze jedno lehké shození a samozřejmě také hvězdě dne Tíbovi. Vyhráté Z a 4. místo v ZL ho stálo nejednoho panáka :-)  Potlesk si tradičně nezaslouží Semina, od které se zlobení naučila také Renoma. Snad to obě brzy přejde.

8. srpna hobby Kamenná                                                                                                                         

Parkur 60 cm:

Parkur 80 cm:

Parkur Z:

Parkur ZL:

31. července hobby Jihlava / blázinec                                                                                                     

Parkur Z:  Martina + Nadži (čistě) 1. místo !!! :-)     Martina + Semina (vyloučena)

Z výsledků sobotních hoby závodů v jihlavské psychiatrické léčebně bychom se měli hromadně radovat. Mladíček Nadži vyhrál s vypůjčenou jezdkyní své první Z a odvezl si nádherný pohár. Jako černý mrak nad námi ale visí další pokažený parkur trvdohlavé Seminy. I tentokrát dokončila parkur bez jediného shození ovšem až po třetím zastavení u proutěnky.

17. července ofi. Humpolec                                                                                                                      

Parkur ZM:  Tibor + Silver (čistě) 6. místo    Šárka + Nadži (4.tr. body)      Martina + Semi (12.tr. bodů)

Parkur Z:     Tibor + Silver (8tr. bodů)          Šárka + Nadži (12.tr. bodů)     Martina + Semi (vyloučeny)

Do Humpolce jsme vyrazili po značných problémech s dopravou nakonec tři. Čekala tam na nás náročná trať plná točení, distancí a čumivých profilů. A po tropickém týdnu bez tréninků to bylo znát. Nikdo z nás nedovedl převést koně čistě. Silver a Nadži se ale ani se čtyřmi trestnými body neztratili. Šimlík odvezl mašli a arábek zůstal těsně pod stupni vítězů na 11. místě. Semča s body za shození a jedno opravené zastavení zůstala za polovinou startovního pole. Následná soutěž Z na stejném kurzu nás potrápila ještě víc. Padalo to všem a o mašlích nemohla být řeč. Každopádně na pohled to nebylo špatné a chuť do dalšího závodění nám to nevzalo. Každý den prostě není posvícení.

Velký dík posíláme Patrikovi, který se pro nás otočil přepravníkem i když se to domlouvalo na poslední chvilku!

4. července ofi. Ždírec                                                                                                                           

Parkur Z:    Vašek + Schay (čistě)  2. místo  :-)       Šárka + Nadži  (4.tr. body)

Parkur ZL:  Vašek + Schay (4. tr. body)                  Šárka + Nadži (8.tr. bodů)

Závody ve Ždírci bohužel vyšly přesně na termín svážení sena, takže se nás mnoho nezúčastnilo. Výsledky obou dvojic nás ale těší. Mašlička pro Schaje sice poputuje do Petrovic, ale kluci jsou stále napůl naši a Šároušek nesmí být tak náročný. Celkem tři shození nejsou špatný výsledek.

26. června ofi. Žďár nad Sázavou                                                                                                          

Parkur Z:    Martina a Semi (čistě) 9. místo  :-)

Parkur ZL:  Martina a Semi (vyloučeny)

Do Žďáru vyrazila reprezentovat pouze Semina a byla to docela škoda, protože trať byla krásná, terén ideální a závody parádně odsýpaly. Nicméně i v takových podmínkách se dalo chybovat. V Z parkuru bylo pouze kolem 15 čistých koní a mezi nimi s nulou v základním parkuru také Semča. Rezatá tentokrát nechybovala ani v rozeskakování a se třemi bodíky za čas si dojela pro mašli. ZL už bohužel tak hladce neprošlo vyšticovanou dvojku si jezdkyně (ano byla to ryze chyba nájezdu) opravila u trojky ale naděje skončily.Semče se zelený oxer krutě znelíbil a za druhé odmítnutí následoval zvoneček...Snad tedy příště v hojnějším počtu a dokola!

19. června oficiální závody - Hybrálec                                                                                                     

Dvoufázovka 100 cm: Šárka + Nadži (8. tr. bodů) ,  Martina + Paseka (8. tr. bodů) ,                                                                   Martina + Semi (1. tr. bod za čas)

Dvoufázovka 110 cm:  Tíba + Silver 3. místo!!!   :-) ,     Šárka + Nadži (4. tr. body) ,                                                                                                                Martina + Paseka (8. tr. bodů) ,  Martina + Semi (4. tr. body)

Parkur ZL:                Tíba + Silver (vyloučen)

Závody v Hybrálci jsou každoročně ukázkou toho, jak to má vypadat. Perfektní stav kolbiště, ideální počasí a přes to, že bylo v soutěžích přes 60 koní dobře to odsýpalo. Naši koně si s barevnou, ale krásně postavenou tratí poradili dobře. Šárka začala lehce rozpačitou dvoufázovkou Z, kde Nadži dvakrát lehce chyboval. V následné soutěži ale nasadili ostřejší tempo a na zvýšených překážkách inaksovali jediné shození. Skvělý výkon od tak mladého koně. Martina měla trošku pilno. Mimo Semi závodila také s vypůjčenou kobylkou Pasekou, se kterou bez tréninku dokončila obě soutěže se solidním výsledkem 8 tr. bodů. Semi se temtokrát ukázala dobře připravená. V první soutěži šla čistě, bez očumování profilů, jen bohužel o prár setin vteřin pomaleji, než vyžadoval limit. V ZL pak díky ostřejšímu tempu limit stihla, stálo ji to ale jeden shozený oxer. Nicméně - HURÁ. Trošku nešťastně skončily závody pro Tibora. Po krásném třetím místě v první dvoufázovce se dvojice nepohodla na opracovišti a Tíba nastupoval na kurz ZL nehezky potlučený. Pád se podepsal i na výsledku soutěže. Silvucha byl po druhém odmítnutí postušnosti vyloučen. Nicméně právě Tíba a Silver dnes ukořistili cenný kov a to se v konkurenci 60 koní zatraceně počítá!

                              

12. června hobby Sasov                                                                                                                           

Soutěž do 80 cm:      Vašek + Top (čistě)             Tonda + Renoma (čistě)

Soutěž do 90 cm:      Vašek + Top (4.tr. body)      Tonda + Renoma (4.tr. body)

parkur stupně Z:       Martina +  Semina (vyloučena),  Šárka + Nadži (čistě)

parkur stupně ZL:     Martina + Semina (vyloučena),  Šárka + Nadži (8.tr. bodů),  Tíba + Silver (4.tr. body)

postupka do 120 cm:  Tíba + Silver (8 tr. bodů)  3. místo!!! :-)

 

Letošní Sasov se nesl hlevně ve znamení vedra a těžko stravitelného kurzu parkuru. Na závodech jsme trávili přes 6 hodin a na koních i jezdcích to bylo znát. Nejlépe se s počasím poprali kluci v soutěžích do 80 a 90cm. Renoma i Top šli čistě první závod a ve druhém oba zaváhali pouze jednou. Jejich pěkné výsledky bohužel na mašličky nedosáhly, v soutěžích totiž bylo kolem padesáti koní a přiznejme si, i lepších. V zetku zazářil čistým výsledkem Nadži, který si následně zkusil i své premiérové ZL se ziskem pouhých dvou chybek. Jen tak dál Nadži! Jediným lovcem mašlí se tentokrát stal Tibor. Po trochu rozpačitém ZL se do toho obul a v postupce do 120 cm vyskákal vynikající třetí místo. Rozhodně mu patří gratulace. Náladu i výsledky pokazila teamu z Kamenné Semina. Celkem čtyři zastavení u proutěnky ji stály vyloučení z obou soutěží  :-(   Mnoho šancí na nápravu už nemá.

29. května Oblastní mistrovství - Jiřice

parkur Z:    Vašek + Schay  (vyloučen)    Tíba + Silver  4.tr. body

parkur ZL:  Vašek + Schay (8. tr. bodů) 3. místo na obl. mistrovství mladších juniorů!!! :-)

                   Tíba + Silver  (12. tr. bodů) 3. místo na obl. mistrovství starších juniorů!!! :-)

Na Oblastní mistrovstí do Jiřic nakonec vyrazili závodit pouze kluci. Ne žebychom měli nešikovná děvčata, ale s mladými koňmi (Nádě) a vypatlanci (Semča) jsme nechtěli na rozbahněném povrchu riskovat. Ani zkušený Silver a profesionál Schay, nepodali na těžkém terénu stoprocentní výkony. Kluci ale bojovali jako draci a v početném startovním poli se probojovali na krásná třetí místa ve svých kategoriích. Gratulujeme hlavně Tiborovi, který obhájil úspěch z loňského roku s jen opravud malinkatým zhoršením. Příští rok snad něco předvedou také ženské :-)

23. května oficiální závody Havlíčkův Brod                                                                                              

parkur Z:    Vašek + Schay  1. místo  :-)        Tíba + Silver  4.tr. body

parkur ZL:   Tíba + Silver  5. místo  :-)        Vašek + Schay  4. tr. body

Na malé pískové kolbiště v Havlíčkově Brodě reprezentovali naši stáj pouze pánové. Dva valášci a dva rajťáci. I přes hlubší terén a technicky náročné obraty se klukům dařilo a dovezli do Kamenné další sbírku mašliček. Jen tak dál!!! 

22. května hobby Ždírec                                                                                                                         

soutěž do 60 cm:

soutěž do 80 cm:

parkur st. Z:

16. května hobby Třešť                                                                                                                           

soutěž do 60 cm:        Vašek + Top  3. místo :-)

soutěž do 80 cm:        Vašek + Top  (4. tr. body)

Do větrem bičované Třeště vyrazil závodit pouze Vašek a Top Gun. Cesta do zimy se jim vyplatila. Na mokré a poměrně zamotané trati soutěže do 60cm získali pěkné třetí místo. V následné osmdesátce Top zaváhal u oxeru, trošku zaměstnal stavitele parkuru (povedlo se mu kompletně rozložit skok) a soutěž elegantně dokončil se 4. tr body. Nutno říct, že soutěž na limitovaný čas není pro tuto dvojici ideální. Jsou prostě moc rychlí  :-)

8. května hobby Humpolec

postupka do 100 cm:     Martina + Semi  6. místo :-)

parkur st. Z:               Vašek + Schay  6. místo :-)    Martina + Semi (vyloučeny, neposlušnost)

parkur st. ZL:             Vašek + Schay  (8 tr. bodů)

Výjezd do Humpolce byl velkým dnem především pro Vaška, který jel na svém novém koni Schayovi. Úvod do společné kariéry se jim zadařil - v Z si odvezli první mašličku a ZL dokončili (ikdyž divákům tuhla při posledních třech skocích krev v žilách - hoši musí ještě doladit tempo). Semča začala den mašličkou z čistě a relativně líbivě zajeté postupky. V Z nás napínala do posledních okamžiků čistou jízdou s velkými rezervami na skocích, leč bohužel závěrečný dvojskok se jí znelíbil a během dvou kroužků bylo po nadějích. Do příště musí pilovat kombinace.

5. května liga škol Humpolec                                                                                                                    

parkur do 90 cm:        Šárka + Nadži  6. místo :-)

parkur st. Z:              Šárka + Nadži  (4. tr. body)

Do Humpolce vyrazila závodit pouze Šárka, která může v lize škol bojovat o titul nejlepšího jezdce mezi studenty zemědělek v celé republice. S konkurencí, i trochu namoklou tratí, si poradila velice dobře a hned v prnví soutěži stála mezi dekorovanými. Parkur Z už sice mašličku nepřinesl, ale i tak jela Šárka domů spokojená. Jediné shození na metrových překážkách je pro mladého koně úspěch. 

1. května hobby závody JS Cordon Slavníč                                                                                              

Parkur do 60 cm:       Vašek + Top Gun  1. místo :-)

Parkur do 90 cm:       Vašek + Top Gun  6. místo       Martina + Semi (5.tr. bodů)         

Parkur stupně Z :       Martina + Semi   5. místo

Výjezd do Slavníče byl hodně vtipná záležitost. V sedm ráno jsme se rozhodli, že kvůli počasí nepojedeme. V osm ale vysvitlo sluníčko, takže se honem lovili koně z výběhu a na poslední chvíli jsme odjeli závodit. Cesta se rozhodně vyplatila. Počasí klaplo na jedničku a koně chodili parádně. Vašek si odvezl luxusní pohár za absolutní vítězství v 60cm a ještě to pojistil mašlí v 90cm. Semi začala trochu rozpačitě chybkou v 90cm, ale s VELICE náročnou trasou Z parkuru se poprala bravurně a odvezla si zelenou mašli za pátý nejlepší výsledek. Bohužel jsme se zase přesvědčili o tom, že tratě pana Ságla jsou pouze pro profíky od L výš :-(  Náročné nájezdy, skoky z kopce a prudké obraty nás na jaře moc nepotěšily.

24. dubna hobby závody JK Niss Jihlava                                                                                          

Drezura Z1 :            Šárka + Nadži  4. místo

Parkur 80 cm:          Vašek + Top Gun (4.tr. body),  Tonda + Renoma (4.tr. body)

Parkur 90 cm:           Tibor + Silver  3. místo   :-) ,   Vašek + Top Gun (4.tr. body),                                                                    Tonda + Renoma (4.tr. body),   Šárka + Nadži (4.tr. body),                                                                        Martina + Semina (4.tr. body),  Šárka + Kryštof (4.tr. body)

Parkur st. Z:           Martina + Semina  3. místo :-),   Tibor + Silver (9.tr.bodů),                                                                       Šárka + Nadži (8.tr. bodů),       Šárka + Kryštof (vyloučeni)  

Náš první výjezd roku 2010 směřoval na kolbiště jihlavského klubu JK Niss. Reprezentovat Stáj U Zlatého potoka vyrazilo šest koní a to hned do dvou disciplín. Na drezůrním obdélníku za nás bojoval mladý Nadži, který vychodil v konkurenci zkušených koní krásné 4. místo. V následujících parkurech jsme jeli především nechat koníky po zimě okoukat a nasát závodní atmosféru.  Na krásně připraveném závodišti čekala jarně nenáročná trať, líbivá jak pro oko diváka, tak i pro koně. Jediné co dělalo problémy, byly zářivé barvy některých skoků, díky kterým si mnoho z nás připsalo 4. trestné body za odmítnutí poslušnosti. Nutno podotknout, že si jezdci dali při druhém nájezdu pozor a všichni koně parkur dokončili. V soutěži do 90cm si parádně zazávodil Tíba se Silverem a svou rychlou jízdou si vysloužil druhou mašli dne za třetí místo. Kousíček od stupňů vítězů byli i Vašek s Topem a Šárka s Nadžim, kteří bohužel oba zariskovali a chybovali na posledním skoku. V nejvyšší sobotní soutěži se dařilo Martině se Semčou, kterým nespadla žádná z okopaných klád a jediný trestný bod za čas jim vynesl pěkné třetí místo. V crossu jsme na začátku sezony nechtěli riskovat zranění, takže nikdo z Kamenné tentokrát zdejší krásnou dráhu neprověřil.

Zpět na ZÁVODY nebo na  ÚVOD