DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
 

Stáj U Zlatého potoka - Kamenná

Závody 2014

Jak jsme závodili v roce 2014 ...

 

 

 

 

4. října hobby závody v Květnově                                                            

Parkur do 70cm: Bája + Terezka (čistě základní kurz i rozeskakování)

Parkur do 90cm: Bája + Terezka (čistě základní kurz, v rozeskakování 4 tr. body)

                         Síma + Chic Annie (čistě základní kurz i rozeskakování)

Parkur st. "Z": Síma + Chic Annie (čistě základní kurz i žolík, 2. místo !!!)

Do Květnova jsme se vydaly za stáj Kamenná reprezentovat s Barunkou na Tereze, jelikož Parinka tou dobou měla stále prázdniny. Počasí se vyvedlo, počet koní taky a konkurence byla veliká. Ovšem my máme kobylky šikovný a proto nezklamaly ani na posledních závodech v letošní sezóně a zajely čistě, Terezce se v druhém parkuru už moc nechtělo, ale přesto to zvládly. Annie jela svoje druhé metry a jela je naprosto s chutí jí podobnou :) přelítla základní kurz a jako bonus přidala Žolíka v podobě 110cm kolmáku z jednoho rahna a roury na zemi. Byla rychlá a získala druhé místo. Uvidíme zda to takhle pěkně bude pokračovat i v nadcházející sezóně 2015.

7. září DOMÁCÍ hobby závody v Kamenné                                                  

Parkur do 70cm: Bája + Terezka (čistě základní kurz i rozeskakování, 2. místo !!!)

Parkur do 90cm: Bája + Terezka (čistě základní kurz, v rozeskakování 4 tr. body)

                         Síma + Chic Annie (čistě základní kurz i rozeskakování, 1. místo !!!)

Jízda zručnosti: Terezka Vebrová + Terezka (umístění, mašlička a cena byla) 

                           Ellinka Hájková + Chic Annie (umístění, mašlička i cena)

                           Péťa Hájek + Chic Annie (umístění, mašlička i cena)

Parkur st. "Z": Síma + Chic Annie (4 tr. body, v rozeskakování taky 4 tr. body, přesto 1. místo !!!)

Na naše závody to opět vypadalo, že nebude řát počasí, celý týden se nesl v duchu strachu, zda je letos budeme muset zrušit nebo ne. Ikdyž bylo kolbiště vinou počasí v jedné čtvrtině promočené, parkur stál na sušší části a závody se nakonec vydařily. V parkuru do 70cm závodila za naší stáj Barunka Vebrová se stájovým klenotem Terezkou. Holky si to náramně užívaly a předvedly perfektní show, na kterou nikdo dlouho nezapomeneme!!! Zajely naprosto frajersky základní parkur a rozeskakování ještě líp. Jejich výsledný dojem potrhla i mašlička za druhé místo, ještě jednou, holky gratulujeme!!! V parkuru do 90cm, Terezka jednu překážku shodila a tak se bohužel do rozeskakování už nedostaly. V tomtéž parkuru jela i Síma s Annie, a jelikož Annie se tváří jako naprostý profík, zajela na domácích závodech slušný čistý parkur s rozeskakováním a získala tak 1. místo do 90cm. Do jízdy zručnosti bylo přihlášeno hodně nových ambiciózních jezdců, kteří doufejme budou pokračovat ve šlépějích svých starších idolů a u koní už zůstanou. Jednou z nich byla i sestřička Barunky, Terezka Vebrová, která sedlala Terezku a zajela s ní krásnou jízdu zručnosti. Dalšími takovými jezdci je i malá Ella Hájková, která sedlá Annie už od tří let a letos se pochlubila i zvládnutým klusem a skokem křížku. První zívody si tu odjel i Péťa Hájek opět v sedle Annie a na jeho první takhle dlouhé sezení v sedle, moc pěkný výkon. Poté už nás čekal pouze parkur st. "Z", kde soutěžilo 5 koní v základním parkuru, jelikož ani jeden v tom nešťastném terénu nedojel čistě, rozeskakování zůstalo na 100cm a účastnily se ho pouze dvě závodnice. Síma zajela rozeskakování se 4 tr body ale v kratším časovém limitu a tím se stala vítězkou. Takže taky gratulujeme!!! Lidský parkur a Lidské minimaxy měli opět nevídaný zájem u diváků a soutěžících bylo hodně, tudíž se bylo na co koukat. Styl překonání překáže měl každý svůj a každý originál. A my tímto ještě jednou MOC děkujeme za účast a za rok se budeme opět těšit na Vaší účast. AHOJ :) 

9. srpna hobby závody Křepiny - Řečice                                                    

Parkur do 80cm: Síma + Chic Annie (čistě základní kurz na limit 53,80s)

Parkur do 90cm: Síma + Chic Annie (4 tr. body v základním parkuru)

Nakonec jsme na závody do Křepin vyrazili jen s Annie, Parinka nám kulhala, tak měla nucené prázdniny. Po veselé jízdě na závody jsme dorazili na místo, kde byl 10 min po prezentaci jeden koník, závody to byly domácí, milý i parkurek stavěný od p. Kusého byl příjemný. První parkur do 80cm byl na limitovaný čas 50s bez rozeskakování. Annie se dařilo, zajela čistě v čase 53,80 ale bohužel to nestačilo na místo s mašličkou. V 90cm jsme najeli ne zrovna precizním nájezdem druhý skok, Annie přišla moc pod něj a bohužel vrchní rahno nožičkama shodila. Ale celkový dojem byl pěkný a na kobyly právě probíhající říji to byl parádné "soustředěný výraz".

19. července hobby závody v Okřešicích                                                     

Parkur do 70cm: Síma + Chic Annie (čistě základní kurz i rozeskakování - 3. místo)

                                          Bája + Red Paradise (čistě základní kurz i rozeskakování - 4. místo)

Parkur do 90cm: Síma + Chic Annie (čistě základní kurz, 4 tr. body v rozeskakování - 7. místo)

                                          Bája + Red Paradise (čistě základní kurz i rozeskakování - 6. místo)

Do Okřešic jsme se vydaly v podání stájových členů a vytáhly jsme Otu s Hankou na výlet :) Bylo krásně, až moc teplo a koně entokrát chodili prostě úžasně! Annie s chutí vyskakovala do výšky a Parinka si z radosti pohazovala zadkem. Trasa parkuru byla skvělá a pro koně i jezdce krásně jezditelná. V 70-kách se nám dařilo. Annie si doběhla pro 3. místo a Pari hned za ní pro 4. místo. V 90-kách Síma udělala chybu na Annie a shodily první překážku v rozeskakování, i tak si dojely pro 7. místo. Parinka s Barunkou jely čistě oba kurzy a dojely si pro 6. místo. GRATULUJEME!!!

6. července hobby závody v Havlíčkově Brodě                                               

Parkur do 90cm: Síma + Chic Annie (čistě základní kurz i rozeskakování)

Parkur do 100cm: Síma + Chic Annie (4 tr. body)

Do HavlBrodu jela za stáj jen Annie se Simčou, soutěžily v 90-kách a v metru, Annie je šikovná kobyla, která skáče skoro sama a proto není moc divu, že zajela čitý pěkný parkur, ale s pomalým časem na umístění. Každopádně v HavlBrodě jaly holky svůj životně první metrový parkur a zajely ho pouze s jednou jedinou chybičkou za shození na poslední překážce. Šikuly, jen tak dál!

7. června hobby závody ve Velké Losenici                                                   

Parkur do 70cm: Síma + Chic Annie (čistě základní kurz, ale pomalý čas)

                                          Bája + Red Paradise (čistě základní kurz, ale pomalý čas)

Parkur do 90cm: Síma + Chic Annie (čistě základní kurz i rozeskakování)

                                          Bája + Red Paradise (čistě základní kurz i rozeskakování - 4. místo)

Hobby závody v Losenici taky přály na počasí, bylo teplo, až hic a nejen koně byly unavení z tepla. Parkur byl celkem krkolomný a časový limit krátký, teda aspoň pro naší stáj :) V prvním parkuru si obě kobylky zajeli čistý parkur, ale v pomalém čase a proto se nedostaly do rozeskakování. V druhém to už bylo o něco lepší, Annie se Simčou zajeli čistě základní kurz, a čistě taky rozeskakování, ale nebyly dost rychlé na mašličku, Barunka s Parinkou zajeli čistý kurz a čisté rozeskakování s úžasným časem a vysloužily si mašličku za 4. místo :) Blahopřejeme a jen tak dál!!!

25. května hobby závody na Sasově                                                        

Drezura Z1: Bája + Red Paradise (3. místo !!!)

                               Síma + Chic Annie

Parkur do 90cm: Síma + Chic Annie (čistě základní kurz i rozeskakování)

První drezury jak pro obě kobyly, tak pro Símu jsme si jely vyzkoušet v neděli na Sasov do Jihlavy. Bylo krásné počasí a až na prvotní zlobení Parinky při nakládání se vše dařilo. Pari byla božská, šlapala jak hodinky, v obdélníku jí to náramně slušelo a tak nebylo divu, že si s Parinkou zajely na svých prvních drezurách hned třetí místo! GRATULUJEME!!! Annie měla drezuru o něco těžší a to díky nezkušenosti její i jezdce, zajely pěknou úlohu, na kterou se jakžtakž dalo koukat. V parkurech závodila jen Annie se Simčou, a jely pouze stupňovaný parkur do 90cm.Zajely ho čiště, v tempu a s čistým rozeskakováním :) souhrnem řečeno = závody na Sasově se vydařily :)

17. května hobby závody v Květnově                                                         

Parkur do 70cm: Síma + Chic Annie (čistě základní kurz i rozeskakování)

                                          Ája + Zrzečka (čistě základní kurz i rozeskakování)

                                          Bája + Red Paradise (18. tr. bodů)

Parkur do 90cm: Síma + Chic Annie (čistě základní kurz i rozeskakování)

                                          Bára + Tereza (vyloučeny)

První letošní závody se nesli ve znamení deště a zimy větší jak o Vánocích, ale štěstí stálo při nás a to dopoledne nepršelo, jen foukal studený vítr. Teple jsme se oblékly a vyrazily závodi v ryze dámském složení. Pro Báju s Parinkou to byla naprostá premiéra a ikdyž dělala Pari neplechu, tak se ukázaly holky v pěkném světle. Jinak Síma s Annie zajely dva čisté parkury i s rozeskakováním a jen kvůli "pomalému" času v rozeskáčku se neumístily. Ája se Zrzečkou zajely taky čistě parkur i rozeskáčko, ale taky se neumístily kvůli "pomalému" času. Bája s Parinkou měla rochu problémy, protože Parinka prostě nechtěla, ale nakonec se jim povedlo dohodnout se na příměří a tak parkur dojely za celkem 18 trestných bodů, 8 za dvě vyštycování a 10 za čas, ale my jim gratulujeme, protože to byla jejich premiéra a byla to bomba! Bára s Terkou bohužel neměly svůj den, a tak po zaštycování byly vyloučeny. Ovšem my věříme, že další závody se jim už vydaří ;) ceny ani stuhy jsme sice nepřivezly, ale celkový pocit byl kladný, takže jen tak dál a ještě líp na dalších závodech !