DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
 

Stáj U Zlatého potoka - Kamenná

Závody 2013

Jak jsme závodili v roce 2013 ...

 

 

 

 

19. října dětský den v Petrovicích                                                           

Miniparkur: Ája + Zrzečka (1. místo!)

Parkur na styl: Ája + Zrzečka (6. místo)

Na podzim jsme se dočkali i dětského dne v Petrovicích, kde se závodilo o sto šest. Jela nás reprezentovat Ája se Zrzečkou a předvedli se v krásném světle. V miniparkuru pro poníky si dojely bez obtíží pro 1. místo za což jim gratulujeme! A v parkuru na styl si zajeli pro 6. místo. Na holky je pěkný pohled a my jim přejeme ať to tak jde i v dalších sezónách, které je čekají :)

5. října hobby závody v Květnově                                                            

Parkur do 70cm: Ája + Zrzečka (5. tr. bodů)

Po plánované velké invazi na podzim do Květnova vydržela jako poslední mohykám pouze Ája se svou Zrzečkou. a že nás reprezentovala skvěle :) Zrzečka měla dobrej den a lítala přes překážky jako pegas. Oxery brala s rezervou a na kolmáky vyskakovala jak bohyně. Holkám se dařilo, shodily pouze jednu překážku a získaly 1 trestný bod za překročení časového limitu. Na začínající sezónu holek i tak nádherný výkon a doufejme, že nás budou takhle reprezentovat i nadále :)

21. září hobby závody v JK Niss Jihlava                                                    

Parkur do 90cm: Síma + Chic Annie (8. tr. bodů)

Derby do 90cm: Síma + Chic Annie (nedokončily)

Počasí těmto závodům zrovna moc nepřálo, celý týden bylo zataženo a pršelo. Ovšem jednu dvojici ze stáje jsme přece jen mohli potkat na závodech. Simča s Annie se rozhodly zkusit parkur do 90cm. Ale přece jen Annie je 4-letá kobylka, která není ještě vyskákaná a Simča není profi jezdec, takže to nevypadalo tak stylově jako tomu bylo třeba na domácích závodech. Terén se Annie příliš nezdál a proto parkur o 8 překážkách vypadal stylem, parkurovým cvalem k překážce, přizastavení a skok :) Jezdkyně by v půlce parkuru nejraději slezla z koně, ale Annie je srdcařka a dojela do konce, shodily, myslím, pouze jednu překážku a uzavřely kruh pro lepší nájezd na dvojskok. Rozhodly se tedy zkusit štěstí v derby, kde by přece jen mohly jít líp jak v parkuru, ale na Annie toho bylo ten den už moc a proto derby po první překážce raději vzdaly. Přeskákaly si to po závodech pouze tréninkově a zjistily, že příští rok bude opět o něco slibnější ;)

31. srpna DOMÁCÍ hobby závody v Kamenné                                               

Parkur 60-70cm: Ája + Zrzečka (12 tr. bodů za shození)

                                            Bája + Tereza (15 tr. bodů)

                                            Síma + Chic Annie (4. tr. body, 5. místo)

Parkur 80-90cm: Síma + Chic Annie (čistý parkur, 4 tr. body v rozeskakování, 2. místo)

                                            Bája +Tereza (12 tr. bodů)

Židličková:         Ellinka Hájková + Chic Annie (4. místo)

Jízda zručnosti: Karolínka Marková + Zrzečka (10. místo)

                                           Ája + Zrzečka (6. místo)

                                           Ellinka Hájková + Chic Annie (9. místo)

Lidský parkur:    Tonda Souček (1. místo)

                                          Ája Marková (6. místo)

Minimaxi:           Áťa Souček (1. místo - 130cm)

Na to, že jsme naše závody připravovali s 14 denním předstihem, se vše skvěle podařilo, stany postaveny, občerstevní a pití zajištěno, tribuna na místě, parkur postaven a počasí nádherné. Musíme se pochlubit, že soutěžících bylo více jak loni a diváků taky. Za to velice děkujeme!!! Nejprve jsme uvítali koníky v nižším parkur do 70cm, kde nás reprezentovaly hned tři kobylky s jezdkyněmi. Ája se Zrzečkou, Síma s Annie a Bára s Terezkou, kterou po cca 7 letech vytáhla na parkur a jako plemeno českomoravského belgika hodící se spíš do lesa všem zúčastněným předvedla, že skákat dovede mnohem líp a stylověji jak někteří lehcí koníci.  Každá dvojice nasbírala pár trestných bodíků a tak se do rozeskakování nedostaly. Ovšem pro překvapeních všech okolo se dvojice Síma s Annie probojovali na 5. místo a odnesli sizelenou (ano zelenou) stuhu :D aby se hodila. V parkuru do 90cm závodily už jen Annie a Tereza, na Zrzečku to už bylo vysoké. Annie ukázala talent a přešla vše čistě a okázalým způsobem, v rozeskakování, vinou jezdkyně rozbourali skok u posledního skoku - bedny. Najely tedy znovu a dokončily se 4 trestnými body. Umístily se jako druhé a odvezly si bílou mašli. Terezka s Bájou malinko bojovala a přece jen skákala po dlouhé době, tudíž výsledek nebyl čistý, bylo tam pár shození, ale to se do dalších závodů vypiluje ;) V židličkové soutěžila neteř Símy malá Ellinka na Annie a vyhrála si 4. místo s věcnou cenu a největší radost udělaly dětské kapesníčky. V jízdě zručnosti, které měla o 100% více účastníků než bylo loni, soutěžila sestřička Áji na Zrzečce a vyjela si 10. místo, Ellinka na Annie byla o flek před ní na 9. místě a Ája sama na Zrzečce si zajela pro 6 místo. Poté následovali lidské soutěže. Nejprve lidský parkur o 8 překážkách, ve kterém zvítězil Tonda Souček stejně jako minulý rok. Radostně si došel pro pivíčka a už soutěžit nepotřeboval. Ája se taky zúčastnila a skončila na 6. místě. Áťa taky soutěžil, ale kde ten skončil, to netuším. V soutěži minimaxi, bylo opět víc soutěžích jako minulý rok, nakonec vyhrál opět Áťa Souček, vítěz ročníku 2012, a překonal 130cm (mám ten pocit). My všem závodícím i divákům děkujeme ještě jednou za hojnou účast a těšíme se na vás všechny zase za rok!!!!!

11. srpna hobby závody ve Velké Losenici                                                  

Parkur do 60cm:  Ája + Zrzečka (8 tr. bodů za shození překážky)

                                           Síma + Chic Annie (2 tr. body za překročení čas. limitu)

Parkur do 90cm:  Síma + Chic Annie (5 tr. bodů za uzavření kruhu a překročení čas. limitu)

                                           Bája + Timon (1. tr. bod za čas)

Parkur do 110cm: Bája + Timon (čistý parkur, v rozeskakování 4 tr. body)

Počasí nám přálo a tak jsme vyvezli hned tři zástupce z naší stáje na hobíčka do Velké Losenice, pro Timonka to byli poslední společné závody s majitelkou Barunkou a myslím, že se ukázal v krásném světle. Nejprve jsme viděli parkur do 60cm pod Ájou se svou poničkou Zrzečkou. Šly krásně a na to, že se holky letos moc vyskákat nemohly předvedly krásný výkon, pouze dvě překážky shodily. Simča se svou kobylkou Annie předvedly taky pěkný výkon, ale chybou jezdkyně neprojely cílem a tak nasbíraly 2 trestné body za čas než ho projely správně. Jinak jely čistý parkur bez shození. V parkuru do 90cm závodila opět dvojice Simča a Annie, kdy se Annie rozhodla skákat skoky jakoby měli úroveň ST a výš, tudíž podívaná na ně nebyla až tak pěkná a místy Síma málem lízala zem. Přesto statečností kobyly parkur dojely bez shození překážek s pouze uzavřeným kruhem a jedním trstným za čas. Barunka s Timonem si vedli o mnoho lépe, ovšem časový limit v Losenici byl nastaven vysoko a tudíž tempo, které Timon má se zdálo jako velice pomalé a 1 trstný bod který si odnesli za překročení byl jaksi k naštvání. Ovšem v druhém parkuru to všem natřeli, když zajeli čistě s časovou rezervou a dostali se do rozeskakování, kde získali 4 trestné za zastavení - holt Timonek se zakoukal a prostě neskočil. To si opravili a dojeli do konce. A my jim prostě jen a jen gratulujeme! :)

1. června hobby závody v Bohuslavicích                                                     

Parkur 70-80cm: Síma + Chic Annie (čistý parkur, 2 trestné body za překročení času)

Parkur 80-90cm: Síma + Chic Annie (9 trestných bodů, 4 za uzavření kruhu, 5 za překročení času)

                                            Bája + Timon (čistý parkur, 1 trestný bod za překročení času)

Parkur Z:                   Bája + Timon (čistý parkur v čase, v rozeskakování 12 trestných bodů, 8 za shození,

                                           4 za překročení času)

Na to, jak celý týden pršelo a vypadalo to, že ze závodů v Bohuslavicích sejde, tak se nakonec sobotní dopoledne vyjasnilo, zasvítilo slunce a krom studeného vítru bylo krásně. Závody se vyvedli, prostředí nádherné, ale těch nových bubáků bylo na nezkušenou Annie hodně. Tribuna, vlajky, kbelíky, lidi. Překážky u těchto bubáků byly začarované. V parkuru 70-80cm zajela čistý parkur, trochu bez stylového cválání s čuměním po únikovém východu, ale zdárně do konce. Získaly jsme 2 trestné body za překročení časového limitu, který byl dle mého velice přísný. V parkuru 80-90cm Annie byla tak vyčuměná na tribunu, že nebyla schopna najet na překážku č. 3 rovně ale docválat k ní v překrocích, proto ten uzavřený kruh a nájezd znovu, parkur jsme dokočily, ale získaly 4 body za kruh a 5 za čas. Barunka s Timonem zajeli čistý parkur s 1 trestným za čas, Timonek cválal stylově, každé oko bylo pokocháno pohledem na něj, ale do rozeskakování to bohužel nestačilo. Za to v parkuru Z nám to všem ukázali a parkur stihli v limitu. Následovalo rozeskakování na 110cm, kde Timonek bohužel 2 skoky skopl a vysloužil si 8 trestných za překážky a 4 trestné za čas. Ve velkém počtu koníků se bohužel tentokrát neumístil. Ale netruchleme, jsou šikovní a příště nám mašli přivezou. Tak hlavu vzhůru, překážky nepadaly a koníci vypadali... Prostě krásně.

 

18. května hobby závody v Květnově                                                       

Parkur 70cm: Ája + Zrzečka (4 trestné body za shození)

                                  Síma + Chic Annie (základní parkur čistě, 8 trestných v rozeskakování za shození)

Parkur 80cm: Ája + Zrzečka (vyloučeny, pád u 6. překážky)

                                  Síma + Chic Annie (4 trestné body za shození)

Parkur 90cm: Bája + Timon (1. místo!!!)

Parkur Z:          Bája + Timon (5. místo, 8 trestných)

V sobotu se vyrazilo po kopytě na závody do "vedlejší vesnice". Za naší stáj nás reprezentovaly Bája, Ája a Simča. A pro kobylky Zrzečku a Annie to byly oficiálně první letošní závody. Počasí hned od začátku přálo, slunko svítilo a cesta utekla jak po másle. Zázemí závodů v Květnově je každoročně velice příjemné, celý den se nesl v rodinném duchu a proto nebyl žádný stres a nervy byly minimální. Nejprve se jel parkur do 70cm s rozeskakováním do 80cm. Zrzečka v základním kurzu jednu shodila a získaly 4 trestné body. Annie zajela čistý parkur s moc pěkným výkonem a dostala se do rozeskakování, kde chybou jezdce dvě překážky shodila a vysloužila si 8 trestných bodů. V parkuru do 80cm s rozeskakováním do 90cm jela Annie už sebejistě, ale opětovnou chybou jezdce shodila na předposlední překážce rahno a z parkuru jsme odešli se 4 trestnými body. Zrzečce se na 80cm taky moc nevedlo a skončila shozením Áji do 6. překážky. Každopádně pro obě kobylky to byl velice hodnotný den, ukázaly se jako frajerky a domů odcházely jako dámy. Bája s Timonem nás reprezentovala v 90cm, kde bez zaváhání a mrknutí oka získali cennou trofej za 1. místo. V parkuru st. Z shodili dvě překážky a vysloužili si až místo 5. Každopádně jsme z Květnova odvezli dvě cenné stužky a skvělou náladu do dalších závodů.