DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
 

Stáj U Zlatého potoka - Kamenná

Závody 2011

 

Jak jsme závodili v roce 2011 ...

 

 

24. září hobby JK Hipo Jihlava - Sasov                                                                                      

Drezura Z1:            Dáda + Carevna (bez umístění), Bára + Salery (bez umístění)

Parkur 70-80 cm:    Bája + Carevna (3. místo)

Parkur 80-90 cm:    Bája + Timon (4. tr. body), Bára + Salery (vyloučeny)

Parkur Z:                Bája + Timon (4. tr.body, 5. místo)

Ikdyž počasí týden před závodama napovídalo deštivo a nepříjemný povrch, vše se v posledních dnech vybralo a tak na závodiště dorazil hojný počet koní v zástupu s našimi závodnicemi. Nejprve se jela drezura, kde jsme měli dvojí zastoupení. Dáda s Carevnou a Bára se Salery. Bohužel se ani jedna z nich neumístily, ale za velice pěkný výkon musí alespoň od nás dostat pochvalu a dík, že nás reprezentovaly. Poté se jel parkur 70-80 cm, kde jela Bárunka s vypůjčenou Carevnou. Zajely nádherně a získaly tak 3. místo. Parkur do 90 cm jely Barunka s Timonem za 4 trestné body nasbírané nad překážkou a v počtu soutěžících nezískali žádnou mašli. Bára se Salery jely také parkur do 90 cm, ale u 3. překážky byly vyloučeny za neposlušnost. Do parkuru st. Z se od nás přihlásila už jen Baruška s Timonem. Zajely nádherný parkur pouze s jedním shozením a na konto jim přibyli 4. trestné body. Ale jak už víme, čím vyšší parkur, tím méňe jezdců, a tak měla Barunka šanci se dostat mezi prvních 6 dekorovaných. A dostala se. Byli s Timonkem pátí a my jim gratulujeme!

3. září hobby JK Niss                                                                                                                  

Parkur 80-90 cm:   Bája + Timon (čistě)

Parkur Z:               Bája + Timon (7. místo, 12. tr. b. v rozeskakování)

Tak do JK Niss na hobíčka nás jela reprezentovat pouze Barunka za naší stáj. A vedlo se jí moc dobře! První parkur do 90 cm jela s Timonkem čistě a následné rozeskakování taky čistě, jen měli oproti ostatním pomalejší čas a do předních míst na stužkování se nedostali. Druhý parkur Z jeli taky čistě, v rozeskakování bohužel nasbírali 12 trestných bodů a umístili se na 7. místě. Ale musím podotknout, že Timonek jel za tuto sezónu třetí parkur stupně Z a jel ho krásně! Takže naší stájové dvojici děkujeme za reprezentaci a ať to tak šlape i nadále.

28. srpna hobby Petrovice                                                                                                          

Mini parkur:         Ája + Jurášek (3. místo)

Jízda zručnosti:   Ája + Jurášek (3. místo)

Židličková:          Ája + Jurášek (2. místo)

Parkur 60 cm:      Ája + Jurášek (1. místo)

Na hobby závody pořádané poprvé v Petrovicích u Martina a Šárky se vydala za stáj Ája s Juráškem. A ještě, že tak. Jméno nám rozhodně nepošpinili a naopak "vyžrali" co mohli, myslím ze stužek. Nejprve jeli Mini parkur, kde získali 3. místo, Pak se vydali na jízdu zručnosti s umístěním také 3. místo. Ž idličková pro naší dvojici znamenala postup o jednu příčku nahoru, tedy 2. místo. A nakonec nejlépe, nejrychleji zajetý parkur do 60 cm, kde si Ája s Juráškem vybojovali 1. místo, svědčí o tom, že jsou šikovná dvojice a byla by škoda, kdyby ve své sezóně nepokračovali dál. Tak tedy děkujeme a gratulujeme. :)

14. srpna hobby Antonínův důl                                                                                                    

Parkur 90-100 cm:  Bája + Timon (5 tr. bodů v rozeskakování)

Parkur Z:               Bája + Timon (8 tr. bodů)

Počasí pěkné :) Bajunka se vydala s bravurně natrénovaným Timouškem na parkur 90-100 cm a později i na Zetko. Na prvním parkuru zajeli základní kolo čistě bez překročení časového limitu. A následujícím rozeskakování nasbírali 4 trestné za shození překážky a 1 trestný bod za překročení času. Musím podotknout, že Timonek se svým pravidelným parkurovým cvalem, nemohl jet pomalu. Ikdyž ho Bája popohnala, aby jeli rychleji, do časového limitu se přesto nevešli. No asi musejí běžet jako smyslů zbavení (Baru, pro příště) ;) V parkuru Z, který jeli oba společně podruhé, skončili v základním kole s 8 trestnými body, což je na druhé Timonkovo "Z" krásný výkon. Gratulujeme a jen tak dál!

6. srpna hobby domácí Kamenná                                                                                                     

Parkur 70-80 cm:      Tonda + Renoma (čistě) 2. místo

                                Simča + Carevna (čistě) 4. místo

                                Kája + Jurea (čistě) 3. místo

                                Ája + Jurášek (4. tr. body)

                                Terka + Bobík (čistě)

Židičková:                Ája + Jurášek 5. místo

Parkur 80-90 cm:      Tonda + Renoma (4. tr. body)

                                Simča + Carevna (čistě) 2. místo

                                Bája + Timon (čistě) 3. místo

                                Terka + Bobík (čistě) 4. místo

                                Kája + Jurea (4. tr. body)

                                Kája + Bordeaux (4. tr. body)

Jízda zručnosti:            Ája + Jurášek 1. místo

                               Ája + Jurea 3. místo

                               Terka + Jurášek

                               Verča + Jurášek

Parkur Z:                 Bája + Timon (16. tr. bodů) 5. místo

                               Kája + Bordeaux (4. tr. body) 3. místo

                               Tíba + Silver (4. tr. body) 1. místo

Parkur ZL:               jediný účastník Tíba + Silver (8. tr. bodů) 1. místo

Lidský parkur :        Tonda 1. místo

                               Vlasta 4. místo

Mini-maxi:               Tonda s Vlastou 3.-4. místo

Ikdyž předpověď počasí byla nehezká, nakonec jsme se přes občasné mrholení pustili do závodů. První parkur 70-80 cm rozjížděla dvojice Ája s Juráškem. Ten bohužel Áje shodil jednu překážku a se 4 trestnými body se nepodívali do rozeskakování. Pak jel Tonda s Renomou a po čistě zajetém základním parkuru jeli do rozeskakování, kde se nakonec s výsledným časem umístili na 2. místě. Poté jela Simča s Carevnou a po čistém výkonu získaly 4. místo. Třetí místo si odnesla dvojice Kája s Jureou. A Terka s Bobíkem nám také předvedli krásný čistý parkur. Poté následovala soutěž v Židličkové, které se účastnila pouze Ája s Juráškem za naší stáj a získala 5. místo. Další parkur 80-90 cm se Tondovi s Renomou nevyvedl tak dobře jako předešlý a získali 4 trestné body. Simča s Carevnou zajely čistě základní kurz a v rozeskakování měly i rychlý čas, který později stačil na 2. místo. Do parkuru se přidala i Bája s Timonem a za čistý parkur si odnesli 3. místo. Bobík je pan skokan a tak Terku dovezl na krásné 4. místo. Kája se tentokrát nešetřil a vyrazil nejprve s Jureou, s níž nasbírali 4 trestné body a pak s Bordem taky se 4 trestnými body. Další závod aneb Jízda zručnosti se také nesla v pochvale domácích jezdců. Ája s Juráškem získali 1. místo, pak si Ája přesedla s Jureou získala i 3. místo. Jízdy zručnosti se zůčastnila i sestřička Báji, Terezka s Juráškem a Verunka od Peti Černo, taky na Juráškovi. A konečně se dostalo i na parkur st. Z, kde závodili za naší stáj tři jezdci. Jela Bája s Timonem, se kterým jela jeho první Z, shodili bohužel 4 překážky a to znamenalo 16 trestných bodů, ale i přesto získali krásné 5. místo. Kája s Bordem zajeli pěkný výkon pouze se 4 trestnými body a získali 3. místo a nakonec jeli Tíba se Silverem, nasbírali za parkur 4 trestné body, ale stačilo to, aby obhájili 1. místo. Do parkuru st. ZL byl pouze jeden jediný účastník a to od nás. Tíba se Silverem se rozhodli jet přehlídkovou jízdu a tak i přes nasbíraných 8 trestných bodů si odnesli ceny za 1. místo. Následná sranda aneb lidský parkur vyhrál Tonda, Vlasta skončil na 4. místě a v mini-maxi se kluci dělili o 3.-4. místo.

24. července hobby Keřkov u Přibyslavy                                                                                       

Židličková:                        Ája + Jurášek 3. místo

Jízda zručnosti:                Ája + Jurášek 2. místo

Těžká jízda zručnosti:       Ája + Jurášek 1. místo

Na hobby koňský den vyjela ze stáje pouze elita Áji s Juráškem, ale ostudu nám rozhodně nepřivezli zpět. Naopak, byli velice úspěšní a odnesli si ze tří soutěží tři místa. Takže klobouk dolů, Ájo a Juráško, jste velice šikovní! Počasí bylo tentokrát krásné a slunné, takže jsme se bouřek či zimy bát nemuseli. Ve 30-hlavém davu koní a jezdců se náš "malý" poník blýskl úžasně. Nejprve v židličkové, kde sklidili 3. místo, pak v jízdě zručnosti na 2. místě a později v těžké jízdě zručnosti se umístili rovnou na 1. místě.

6. července hobby Sasov                                                                                                               

Parkur 70 cm:   Tonda + Renoma (vyloučeni v rozeskakování)

Parkur 90 cm:   Tonda + Renoma (vyloučeni na 5. skoku)

Počasí přálo a Tonda s Renomou a Patrikem s Betty se vydali závodit na Sasov. Oba jeli parkur do 70 cm. Základní kurz přejeli Tonda s Renomou čistě a dostali se do následného rozeskakování, kde byli za neposlušnost na 3. překážce-proutěnce vyloučeni. Patrik s Betty přejeli i rozeskakování, ale čas neměli bohužel natolik rychlý, aby se umístili. Parkur do 90 cm jeli jen Tonda s Renomou. Zde se ale Renoma ukázala jako palice dubová a na 5. překážce, kolmáku, vyštycovala a byli vyloučeni. Patrik s Betty jeli až parkur Z, ale posbírali pár trestných bodů a shození skoků. Přesto dojeli do cíle a my blahopřejeme. Snad koníci půjdou příště líp ;)

12. června hobby Velká Losenice                                                                                                   

Parkur 70 cm:    Tonda + Renoma (čistě; čas: 30,5 s., 3. místo),

                         Tíba + Silver (čistě; čas: 32 s., 5. místo),

                         Ája + Jurášek (vyloučeni)

Parkur 90 cm:    Tonda + Renoma (vyloučeni na 7.skoku),

                         Tíba + Silver (čistě, 3.místo)

Židličková:        Ája + Jurášek 1. místo

Na hobby závody do Velké Losenice nás jeli reprezentovat hned tři jezdci. Tonda s Renomkou měli skvělý start v parkuru do 70 cm. Soutěžících bylo celkem 46, do rozeskakování se dostalo 28 a Tonda si s časem 30,5 s odnesl krásné 3. místo. Tíba v 70 cm zajel taky čistý parkur a získal 5. místo. Ája s Juráškem se po první neposlušnosti na 1. skoku dostali na 2. skok, ale pro druhou naposlušnost byli vyloučeni. Do parkuru 90 cm nastupovali už jen Tonda a Tíba. Po neposlušnostech na 7. skoku byli Tonda s Renomou vyloučeni. Tíba se Silverem parkur přejeli čistě a získali 3. místo. Ája ovšem reprezentovala naši stáj nejlépe z dnešních jezdců. Vyhrála 1. místo v židličkové a porazila ostaních 12 jezdců! Takl gratulujeme a těšíme se na další úspěchy.

4. června hobby Humpolec                                                                                                            

Parkur ZM:    Bája + Timon (čistě, 12. místo)

Na hobby závody do Humpolce vyrazila Barunka se svým Timonkem. Jeli ZM soutěž psanou jako hobby. Naše dvojice překonala parkur bez jakékoliv chybičky či zaváhání a odnesli si na svém kontu další čistě zajeté ZM. Rozeskakování se nejelo, a proto byl čas měřen hned v základním parkuru, zde byli bohužel tročišku pomalejší za jinými dvojicemi a umístili se "až" na 12. místě. Ale netruchlíme, pro Timonka s Barunkou skvělé zkušenosti a výhru jim přejeme do dalších závodů...

28. května oficka Jiřice                                                                                                                

Parkur Z:    Tíba + Silver (4. tr. body)

Parkur ZL:   Tíba + Silver (4. tr. body)  2. MÍSTO

Dnešní oficiální závody v Jiřicích, nejprve ohrožovány deštěm, nakomec skvěle dopadly. Nejen pro Tíbu se Silvoušem, kteří si zaslouží velikánskou pochvalu, ale i za skvělou reprezentaci naší stáje. Klucí jeli nejprve parkur stupně Z (100cm), kde Tíba krapátko zaváhal a Silverek ho vyplatil jedním zastavením v podobě 4 trestných bodů. Skok si opravili a bez zhození překonali až do konce. V parkuru stupně ZL (110cm) jela dvojice skvělý parkur, stylově živě dopředu, ale při dvojskoku bohužel Silvík zkopl oxer a na konto jim opět naběhly 4 trestné body. Ovšem není nad čím plakat. Z hodnocení si odvezli 10. místo a celkově se umístili na 2. místě ve své věkové kategorii. Takže Tíbo s Silverku, blahopřejeme, děkujeme za krásné jméno stáje a jen tak dál!!!

21. května hobby Ždírec                                                                                                               

Parkur 70-80 cm:     Bája + Timon (4. tr. body na 5. př.)

                               Darča + Ester (vyloučeni v rozeskakování)

                                       Dáda + Carevna (vyloučeni, pád jezdce)

Parkur 80-90 cm:     Bája + Timon (4. tr.body na 3 př.)

Sobotní Ždírec byl pro Kamennou ve znamení zákeřných parkurů. Barunka s Timonkem sice překonali parkur, ale kvůli jedné chybě na 5. překážce se nedostali do rozeskakování. Darča s Estíkem si vedli lépe, základní parkur zajeli čistě, ale následné rozeskakování bylo pro tuto dvojici nanejvýš záludné a v trase se ztratili. Takže ani oni nedovezli zlato. Pak pokračovala dvojice Dáda a Carí, ale po druhém skoku byly holky diskvalifikovány kvůli pádu jezdce z koně. Ve vyším parkuru soutěžila pouze Barunka s Timonem, ale ani tentokrát se jim nedařilo a shodili 3. překážku. Nejlépe dopadl Esterek a my mu budeme držet palce na dalších závodech.

14. května hobby Květnov                                                                                                             

Parkur 70-80 cm:     Bája + Timon (3. místo),                          Ája + Jurášek (vyloučeni na 4. skoku),

                                       Bája + Ester (6. místo, 4. tr. b.),   Tonda + Renoma (vyloučeni, pád koně i jezdce)

Parkur 80-90 cm:     Bája + Timon (4. tr.body),            Ája + Jurášek (vyloučeni na 4. skoku),

                               Tonda + Renoma (6. místo, vyloučeni v rozeskakování)

Přes nepřízeň předpovědi počasí, nám opět svítilo slunce, ikdyž bylo chladno (pro lidi, koníci to ocenili). Koní nebylo moc, ale i tak se našla velká konkurence, hlavně v podobě bývalých členů stáje, jako byla Ivet s tryskáčem Ferdou či Marťa s krásnou šimličkou Tarou. Na hobíčka do Květnova se vydala parta stájových koníků v čele s obrem Timonkem, prvně závodícím Esterkem, zkušeně prohnaným Juráškem a vznešeně vypadající Renomkou. První parkur se jel 70-80 cm. Barunka, které nestačí jeden koník :), sedlala Timouše i Estíka a s oběma se umístila. S Timonem na 3. místě a Esterem na 6. místě. Nutno podotknout, že pro Estíka to byla jeho první závodní zkušenost se skvělým zakončením. Jurášek je bohužel paličatej mezek a Áju opět potrápil na ošklivém fialovém oxeru směrem ke koním. Tonda s Renomou měli skvěle našlápnuto, svižné tempo, pěkný pohled, ale písčitý obrat za 5. překážkou Renomě nevyšel a oba skončili na zemi. Ve vyšším parkuru 80-90 cm vyrážela Barunka s Timonkem, ale hned na prvním skoku udělali malou chybku a shodili. JUrášek bohužel ani tentokrát Áju nevyslyšel a skončili na tom samém skoku jako v předchozím parkuru. Tonda s Renomou si dávali pozor na obrat za 5. překážkou, a dokončili parkur čistě s dobrým časem, ale Renomka je holt ženská, která si nedá do všeho kecat a Tondu vypekla na 1. skoku v rozeskakování. Ale i tak se umístili na krásném 6. místě a odvezli si mašli. Sečteno podtrženo, Květnov byl skvělým přínosem a získali jsme tři mašle pro stáj...

7. května hobby Bohuslavice                                                                                                         

Parkur 70-80 cm: Bája + Timon (bez trestných bodů) 1. místo !!!

Parkur 80-90 cm: Bája + Timon (4. tr. body v rozeskakování)

I tentokrát se počasí vydařilo a do Bohuslavic nás jela reprezentovat Barunka se svým koněm Timonkem. Jako vždy měli skvěle natrénováno a vypracováno. Jejich snaha a dřina se ukázala hned na prvním nižším parkuru, kdy Barunka s Timonem všem zůčastněným natřeli nos a dojeli si bez trestných bodů a ve skvělém čase pro žlutou mašli. ve vyšším parkuru měli úžasný start, skvělý průběh a kurz dojeli čistě, bohužel se jim jedna ošemetná překážka nepodařila skočit čistě a tak si z rozeskakování odnesli 4 trestní body.. I tak to byl skvělý býkon a my Timonkovi přejeme mnoho zdaru i nadále.

 

23. dubna hobby Niss Jihlava                                                                                                       

Parkur 70-80 cm: Bája + Timon (4. tr. body),  Ája + Jurášek (vyloučeni na 7. skoku)

Parkur 80-90 cm: Bája + Timon (4. tr. body)

Počasí koním i jezdcům přálo a tak se na závody vydala děvčata s valášky Timčou a Jurdou. Jurášek šel krásně v tempu, skákal jako pan učitel, ale tvrdohlavost poníka se v něm bohužel nezapře. Áje odmítl poslušnost na předposledním 7. skoku a bohužel se ho nepodařilo přimět ani na potřetí skok překonat. Barunka s Timonkem překonali nižší parkur se 4 trestnými body za vyhnutí skoku, následně si to opravili a parkur úspěšně dokončili. Ve vyšší soutěži překonali celý parkur až na poslední překážku, která (určitě vlivem velkého větru) spadla. I přesto to byl skvělý výkon, který zasluhuje gratulaci za překonání a dojetí parkuru. ;)

Timonek s Juráškem

 

 

Zpět na ZÁVODY nebo na  ÚVOD