DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
 

Stáj U Zlatého potoka - Kamenná

Závody 2012

Jak jsme závodili v roce 2012 ...

 


 

 

26. srpna domácí hobby závody JK Stáj U Zlatého potoka Kamenná                                           

Stupeň 70-80cm: Ája + Silver (4 trestné body, 6. místo)

Stupeň 80-90cm: Ája + Silver (čistě zákl. parkur, 4 tr. b. v rozeskakování, 1. místo)

Židličková: Ája + Zrzečka (3. místo)

Jízda zručnosti: Ája + Zrzečka (1. místo)

                                           Terezka + Jurášek (1. místo) s vodičem Barunkou

                                           Ellinka + Chic Annie (3. místo) s vodičem Simčou

Stupeň Z: Bája + Timon (čistě, 1. místo)

Stupeň ZL: Bája + Timon (4 tr. body, 2. místo)

 V neděli se zdálo, že bude pršet celý den a účast na domácích závodech bude mizivá, ale naštěstí se počasí umoudřilo brzo po ránu a koníci dorazili v hojném počtu. Naše závody zahájili parkury do 80 cm, kde závodila za naší stáj Ája Marková na půjčeném koni Silver (od Tíby Součka) a shodili pouze jednu překážku v základním parkuru, získali tedy "jen" 6. místo. V parkuru do 90 cm jela opět dvojice Ája a Silver, základní parkur zajeli bez chybičky, v rozeskakování malinko zaváhali a získali 4 trestné body, které přesto s rychlým časem stačili na vítězství domácí stáje a první žlutou mašli z domácích závodů. Soutěž pro děti židličková a jízda zručnosti byla pro naší stáj premiérou dvou mladých kobylek, Zrzečky a Chic Annie. Zrzečka získala majitelce první místo v jízdě zručnosti bez vodiče, předvedla skvělou ohebnost svého těla a skokové rezervy nad křížkem. V židličkové se Zrzečka s Ájou umístily na krásném 3. místě. Chic Annie nesla na zádech teprve skoro 3-letou holčičku Ellu, s kterou zvládla bez problému projet trasu jízdy zručnosti, přejít křížek a nakonec i kousek zaklusat, patří jim velké uznání, protože to bylo pro obě jejich premiérové ukázání jejich šikovnosti. Získali svou první stuhu za 3. místo. V jízdě zručnosti taky závodila sestřička Terezka od Barunky Vebrové na Juráškovi, holky s Juráškem dokázali profesionální sehranost a dojeli si pro zlato :) A poté nás čekali parkury ve výškách stupně Z a ZL. Naší stáj reprezentovala Barunka s Timonem. V parkuru Z si zajeli v bezchybném parkuru pro zlato, jako jediný jeli čistě a tak nemuseli ani do rozeskakování. Ve stupni ZL Barunka s Timonem zaváhali hned na první překážce a shodili, bohužel tedy dostali 4 trestné body a umístili se "až" na druhém místě. Přesto Barunce, Timonovi, Áje, Silverovi, Zrzečce, Jurášovi a Annie děkujeme za reprezentaci naší stáje a jsme rádi, že se na domácí půdě takhle skvěle dařilo!!! Jen tk dál a ať koníci šlapou :D

Oficiální fotky naleznete u Lukáše Krajíčka na www.krajicek.net

 

18. srpna oficiální závody JK Cheval                                                                                              

Stupeň Z: Bája + Timon (4 tr. body)

Stupeň ZL: Bája + Timon (4 tr. body)

 V sobotu jela opět naše stájová elita závodit a reprezentovat naši stáj na oficiální závody do Antonínova Dolu, do stáje JK Cheval. Počasí bylo velice vydařené a naší dovjici Bája + Timon se dařilo. V parkuru st. Z zajeli úžasný výkon, tedy čistý parkur, bohužel sebrali na konci 4 trestné body za uzavření kruhu, protože naše Barunka zapomněla na poslední překážku a musela se na ní vrátit :D každopádně skvělej výkon!!! V parkuru stupně ZL zajeli až na jedno shození opět skvělý parkur a odnesli si teda jen 4 trstné body. My Barunce i Timonkovi moc gratulujeme a přejeme ať to tak jde dál :) Je dobře mít ve stáji slavnou dvojici, která nám dělá dobré jméno.. :) Děkujeme

 

4. srpna oficiální závody Hamry nad Sázavou                                                                              

Stupeň Z: Bája + Timon (8 tr. bodů)

Stupeň ZL: Bája + Timon (8 tr. bodů)

 

27. července večerní hobby závody ve Frenštátě                                                                      

Stupeň Z: Bája + Timon (8 tr. bodů)

Stupeň ZL: Bája + Timon (8 tr. bodů)

 V pátek večer nám Barunka s Timonem rozšiřovali jméno i do Frenštátu, kde se zúčastnili večerních hobby závodů stupně Z a ZL. Barunka byla s výkonem svého koně nadmíru spokojená, mluvila o něm pochvalně. Timonek se ukázal jako opravdový frajer a jel jako profesionál na mistrovstvích. Takže si dokážeme jejich dvojici živě a krásně představit. POhled na obrovského ryzáka létající přes překážky se svojí jezdkyní musel být impozantní. V parkuru st. Z posbírali 8 trestných bodů na překážkách a obdobně nakonec skončili i v parkuru st. ZL. Medaile nám sice do stáje nedovezou, ale přesto děkujeme za reprezentaci stáje a ať se daří i nadále!

 

22. července hobby závody JC Cheval Antonínův Důl                                                                   

Stupeň Z: Tíba + Silver (3. místo, 4 tr. body v rozeskakování)

Stupeň ZL: Tíba + Silver (2. místo, 4 tr. body)

 V neděli se Tíba rozhodl jet se Silverem na hobby závody do Antonínova Dolu pořádané jezdeckým klubem Cheval. Reprezentoval naší stáj v parkurech Z a ZL. V prvním parkuru, stupně Z, si dojel pro 3. místo. Po úvodním čistě zajetém parkuru nasbírali se Silverem 4 trestné body v rozeskákování, ale přesto jim nikdo 3. místo nevzal. V parkuru stupně ZL vybojovali 2. místo taky se 4 trestnými body a tím získali pro naší stáj hnedle 2 krásné mašle. My klukům gratulujeme a jen ať to takhle skáče i nadále. :)

 

2. června hobby závody JK Niss Jihlava                                                                                     

Stupeň 70-80cm: Ája + Ester (4 tr. body)

Stupeň 80-90cm: Ája + Ester (čistě)

Stupeň Z: Bája + Timon (4 tr. body)

Stupeň ZL: Bája + Timon (12 tr. bodů)

 V sobotu se jelo závodit do JK Niss Jihlava, kam se za naši stáj vydaly jezdkyně s valášky. Bája s Timonem a Ája s Esterem za velkého doprovodu našeho fanclubu ze stáje :). Nejprve závodila Ája s Esterem ve dvou nižších parkurech do 80 cm a 90 cm. V parkuru 70-80 cm zajeli za 4 trestné body, ale celkově moc pěkný parkur na pohled. v druhém závodě do stupně 80-90 cm jeli čistě, ale bohužel jejich výsledný čas nestačil na velký počet čistě zajetých parkurů a oni se neumístili. Každopádně gratulujeme Áje i Esterovi za hezkou reprezentaci stáje. Jako další závodní dvojici jsme mohli vidět Báju s Timonem na stupni Z a ZL. Do Z-tka jeli s nadšením u nich obvyklým, parkur byl stylový a Timonek získal pouhé 4 trestné body za nepořádné krčení obrovských nožisek. V letošním premiérovém parkuru ZL jeli za pouhým 12 trestných bodů. Svižným tempem, stylem a noblesou, na kterou jsme my ve stáji po právu hrdi. Takže holky a koňští kluci, jen tak dál a držíme palce ať se daří jak v té letošní sezóně tak i v těch dalších! ;)

 

20. května oficiální závody Havlíčkův Brod                                                                                  

Stupeň 90cm: Bája + Timon (čistě, Gratulujeme!)

Stupeň Z: Bája + Timon (zákl. parkur za 8 tr. bodů)

 V neděli se vydala Barunka s Timonem na oficiální závody do Havlíčkova Brodu. Jeli jako jediní z naší stáje a rozhodně nás krásně reprezentovali. V prvním parkuru stupně 90 cm zajeli prostě úžasný čistý kurz, bez jediné chybičky či překročení času. Všimli jsme si toho nejen my domácí, ale i rozhodčí na věži a nás hřála u srdce chvála, kterou jsme slyšeli. V druhém parkuru stupně Z zajeli taky nádherný kurz s pouhými 8 trestnými body a to jen proto, že Timouškovi nevyšel prostě krok. Každopádně Barunce děkujeme za skvělou podívanou, krásnou reprezentaci naší stáje a držíme pěsti, aby to takhle šlo i nadále!

 

5. dubna hobby závody Květnov                                                                                                     

Stupeň 60-70cm: Ája + Ester (zákl. parkur i rozeskakování čistě, 7. místo)

Stupeň 70-80cm: Ája + Ester (zákl. parkur čistě, rozeskakování za 4 tr. body, 6. místo)

Stupeň 80-90cm: Bája + Timon (zákl. parkuru 2 zastavení)

                                            Tíba + Silver (zákl. parkur čistě, rozeskakování za 8 tr. bodů5. místo)

Stupeň Z: Bája + Timon (zákl. parkur za 8 tr. bodů)

                          Tíba + Silver (zákl. parkur i rozeskakování čistě1. místo)

 V sobotu se naši tři zástupci stáje vydali po kopytě na hobby závody do Květnova. V 60-70 cm parkuru měla premiéru Ája na Esterovi. Šlo jim to báječně a zajeli čistý parkur i s rozeskakováním na 7. místě. Bohužel se ztužkovalo jen do 6 míst, takže nám mašle uniklo o jediné místo. Ale Ája to evzdala a v následujícím parkuru 70-80cm si vyskákala i přes 4 trestné body v rozeskakování 6. místo. Takže jedna mašle doma! V parkuru 80-90cm se po dlouhé době setkali tváří v tvář Bája s Tíbou. Barunka přes drobné problémy s Timčou parkur dokončili po 2 zastaveních. Tíba se ukázal jako mazák a se Silverem zajeli čistý kurz v základním parkuru, ale v rozeskakování nasbírali 8 trestných bodů. I tak se umístili na 5. místě, tudíž další mašle doma. Do Zetka jeli oba jezdci s odhodláním získat alepsoň ještě jednu mašli. Barunka s Timonem zajeli krásný parkur za pouhých 8 trestných bodů, kdy to Timčovi prostě nevyšlo a štrejchl do toho. Takže parádní parkur pro oči. Tíba se Silverem opět nezklamali a zajeli si pro zlatou, tedy žlutou. Zajeli čistý základní parkur i rozeskakování, spolu se skvělým časem vše vyneslo 1. místo. Všem třem gratulujeme a jen tak dál!!!

 

22. dubna hobby a ofiko závody v Bohuslavicích                                                                            

Stupeň 80cm: Adéla + Carevna (čistě, 7. místo)

Stupeň 90cm: Bája + Timon (4 tr. body)

Stupeň Z: Bája + Timon (5 tr. bodů)

V neděli nás jely reprezentovat dvě jezdkyně na hobby i oficiální závody. Dáda vypůjčila Carevnou své kamarádce, která jela 80 cm čistě (gratulujeme!) a umístily se společně na krásném 7. místě. Bája jela s Timonem až 90 cm, kde posbírali 4 trestné body za shození překážky. V parkuru Z dostali 5 trestných bodů, 4 za shození a 1 za překročení časového limitu. Každopádně na první závody to je zcela mimořásný a úžasný výkon. Holkám gratulujeme a ať se daří takhle a ještě lépe i na dalších závodech.

 

25. - 26. února soustředění v Bohuslavicích                                                                                    

Stupeň Z-ZL: Bája + Timon

O víkendu jela do Bohuslavic trénovat jenom Barunka pod vedením trenéra Tretery. Timoušek byl sice nadupanej, každopádně pochvala se k naší dvojici dostavila. Byli chváleni za přeježdění, skoky, upozorněni byli i na jisté detaily pro vylepšení. Jinak Timonek se pochapil a hodil tu a tam kozlíka jako zpestření situace, ale skákal. A skákal jako Bůh, máme z něj radost, protože jde s chutí do výšek a nám se tak ve stáji rodí nová slavná dvojice pro skvělou reprezentaci stáje. Už jen každým dnem očekáváme, kdy ve výsledcích v Jezdectví vedle Opatrného, Papouška, Skřivana a Tomanové bude i naše Barunka.

 

21. - 22. ledna soustředění v Bohuslavicích                                                                                         

Stupeň 70-80cm: Ája + Jurášek

Stupeň Z-ZL: Bája + Timon

O víkendu se jelo trénovat a napravovat drobné chybky do Bohuslavic na soustředění se skokovým trenérem Karlem Diringerem, dřívě zaměřeným především na všestrannost. Do stupně 70-80cm byla nahlášená Ája s Juráškem. Ája dostala pochvalu za vytrvalost a bojovnost, ale byla upozorněna na předklánění. K Juráškovi bylo řečeno jen to, že je to paličatý poník. Do Z-ZL se přihlásily Bája s Timonem a Bára se Salery, která se nakonec bohužek nezúčastnila, kvůli zranění klisny. Ovšem Bája s Timonkem byli pochváleni za skvěle odvedenou práci v minulém roce. Samozřejmě se nějaká chybička našla, jako například povolená pěst s otěží. Timon byl prostě ESO soustředění, nejen že chodil jako profesionál s hlavou dole, on skákal jako 100% představitel správného stylu. No prostě obrovská pochvala! A tak to má být ;)

 

 

25. - 26. únor

Bája a Timon

 

 

21. - 22. leden

Ája a Jurášek

 

 

Barunka a Timonek

 

 

 

 


Zpět na ZÁVODY nebo na  ÚVOD